The Color of Heaven van Julianne Maclean

Tot mijn grote vreugde kun je bij Amazon.com heel veel gratis Kindle-boeken downloaden. De meeste stop ik in een map omdat ik straks, na mijn dood, gewoon doorga met lezen. Vast en zeker.
Soms zit er tussen de gratis boeken een exemplaar dat erg aanspreekt en dan begin ik er direct aan. Zo ging het ook met The Color of Heaven van Julianne Maclean. Het boek is in 2011 uitgegeven onder het pseudoniem E.V. Mitchell maar nu verkrijgbaar onder de echte naam van de schrijfster.

colorofheaven

En ik heb het in één ruk uitgelezen. Dit boek is een roman maar absoluut geen liefdesroman. Weliswaar eindigt het met een Happy Ever After doch een stormachtige liefde met alles erop en eraan zul je niet vinden in dit boek. Meerdere keren had ik even een zakdoek nodig. Het boek is in de ik-vorm geschreven en normaal gesproken ben ik dan een beetje huiverig. Maar in dit boek geeft het een extra dimensie.
Ik had vanaf de eerste pagina het gevoel dat ik aan de keukentafel zat met tegenover mij een vrouw die met zachte stem een zeer boeiend verhaal vertelde. Ik werd er direct helemaal ingezogen.
Ik kan en wil niet meer vertellen dan wat ik op Amazon zie staan. Het boek heeft zulke onverwachte wendingen en verrassingen dat ik veel te snel iets zou verklappen en dat zou wel heel erg jammer zijn. Er is inmiddels belangstelling om dit boek te verfilmen. Ik kan het me levendig voorstellen.

Boek twee is The Color of Destiny en boek drie is The Color of Hope. En als dank voor het gratis krijgen van deel één zal ik de volgende delen met plezier kopen. Overigens zijn het op zichzelf staande verhalen dus geen echte serie maar je komt in de boeken wel overlappingen tegen dus op volgorde lezen is wel beter.
Lees dit boek. Zakdoek erbij. Prachtig!!

Op Amazon:

A box of tissues should be included in the purchase price of this book…. I finished THE COLOR OF HEAVEN in a matter of hours, but I’ve no doubt the read and the lessons imparted through Sophie’s story will stay with me… probably forever. THE COLOR OF HEAVEN is an incredibly poignant and unbelievably gripping novel.

A deeply emotional tale about Sophie Duncan, a successful columnist whose world falls apart after her daughter’s unexpected illness and her husband’s shocking affair. When it seems nothing else could possibly go wrong, her car skids off an icy road and plunges into a frozen lake. There, in the cold dark depths of the water, a profound and extraordinary experience unlocks the surprising secrets from Sophie’s past, and teaches her what it means to truly live…and love. Full of surprising twists and turns and a near-death experience that will leave you breathless, this story is not to be missed.

Op dit moment is het boek nog gratis verkrijgbaar als Kindle op Amazon.
Wie de paperback wil hebben kan ook bij Bol terecht.

Leuk? Delen dan: