Godengeschenk van Anna Mulder

godengeschenk

Anna Mulder schreef het boek Godengeschenk. Het is uitgegeven maar vraag niet hoeveel moeite dat gekost heeft. Ze heeft het uiteindelijk uitgegeven via Mijnbestseller.nl want grote uitgevers vonden het een te groot risico want het gaat over het Oude Egypte. Verder waren de reacties laaiend enthousiast! Terecht want het is gewoon een magistrale Historische roman. Ze heeft er 10 jaar over gedaan om het boek te schrijven en zeer gedegen research gedaan om de historische feiten kloppend te krijgen. Een heerlijk romantisch verhaal vol ups en downs. Een dikke pil van 579 pagina’s.
Liefde en oorlog, leven en dood vormen de rode draad in dit boeiende verhaal, dat de lezer door de kleurrijke wereld van Megiddo en het Oude Egypte voert, en met veel kennis van zaken is geschreven.
Er zitten landkaartjes in van het Midden Oosten en Egypte, en achterin een naschrift met iets meer info over Thoetmosis III en een woordenlijst.

Blurb:

Megiddo, 1457 v. Chr. Het leven van Bint, dochter van een verpauperde wijnhandelaar, verandert dramatisch als de vorst van Egypte, Mencheperre Djehoetimes, bij de stad slag levert tegen de alliantie van Mitanni. Na een maandenlang beleg belandt zij in het Egyptische legerkamp, waar zij oog in oog komt te staan met de vorst. Hij neemt haar tot bijvrouw en brengt haar naar Egypte.
Maar hoe de vorst haar ook begeert en hoe vooraanstaand ook haar positie, ze haat haar nieuwe vaderland. Jarenlang houdt ze haar heer en echtgenoot op afstand, tot een verontrustende ontdekking haar tot een keuze dwingt die de verstandhouding tussen hen voorgoed verandert. Ze vieren de komst van nieuw leven, maar moeten ook de gevolgen van dood, politieke spanningen en menselijk falen trotseren. Net als haar leven in rustiger vaarwater lijkt te komen, duikt er echter een geest uit haar verleden op. Opnieuw wordt ze gedwongen afscheid te nemen van alles wat haar dierbaar is.

Leuk? Delen dan: