De I-Team serie van Pamela Clare

De I-Team serie van Pamela Clare heet je welkom in de wereld van de onderzoeksjournalistiek. En boy-oh-boy, dat is niet je doorsnee kantoorbaan, dat kan ik je vertellen. De serie bestaat momenteel uit 6 volledige boeken, plus nog enkele novelles hier en daar. Het eerste boek Extreme Exposure weet je meteen te vangen in een verhaal vol actie, suspense, whodunnit en natuurlijk liefde. En de ruitenwissers op volle toeren, want beslagen ramen alom!

Deel 5 in de I-Team serie

Deel 5 in de I-Team serie

Er worden in het eerste boek, zoals het een goede serie betaamt, interessante randpersonages voorgesteld, die natuurlijk de hoofdpersonages in de volgende boeken zullen gaan zijn. De hele serie wist me dermate te boeien dat ik de eerste 5 in een rap tempo verslonden heb. (Doe je dat niet altijd, Faat? Ja, maar daar gaat het nu even niet om.) En daar was dan eindelijk – na de zoveelste hatelijke marteling van het maandenlang wachten op de nieuwste installatie – boek nummer 6, genaamd Striking Distance, gereleased op 5 november, dus op 5 november om praktisch 00.05 uur had ik hem al op de e-reader… En, daar zit ie, vandaag 19 december nog steeds. En toen-… Wait, what? Ja, precies. Hij staat nog steeds op mijn e-reader, wat code is voor: ik heb hem nog niet uit. Ik kom er gewoon niet doorheen. En ik weet inmiddels wel waar dat aan ligt. In Striking Distance worden twee personages geintroduceerd die eigenlijk niet voorkomen in de vorige boeken. En aangezien veel hardcore romance lezers zoals ik halve autisten zijn, heeft Pamela Clare het volgende bedacht. Striking Distance kwam uit op 5 november, maar op 22 oktober bracht ze First Strike uit. First Strike is de proloog van Striking Distance, waarin ze verhaalt over de eerste kennismaking tussen de twee hoofdpersonages jaren geleden.

Striking Distance gaat verder in het heden. Helaas heeft ze daarmee de plank compleet misgeslagen. Aan het begin van het boek neemt de schrijfster even de tijd om uit te leggen waarom de proloog en het echte verhaal in twee losse boeken gesplitst zijn. Heeft te maken met dat er teveel gebeurt in de proloog, om het een echte proloog te laten zijn. Die is immers maar een hoofdstuk lang en niet de lengte van een novelle. Goed argument. Maar dat neemt niet weg dat ze in First Strike haar kruit volledig verschiet, waardoor er in Striking Distance eigenlijk niet veel gebeurt tussen de twee lovers zelfs en meer met hun omgeving, zoals een heleboel ontploffingen, dreigementen, drama, angst en bindingsissues wegens eerder opgelopen trauma’s. Ze wist mijn aandacht helaas niet vast te houden ergens op 1/3e van het boek en ik heb nog even koppig doorgeploeterd tot halverwege, maar uiteindelijk heb ik hem weggelegd. Meestal lees ik zo een boek nog wel een keer uit, zo even tussen de bedrijven door en als er geen andere nieuwe releases uit zijn van auteurs waar ik fan van ben. (Zoals Larissa Ione haar Reaver (Lords of Deliverance/Demonica) is deze week uitgekomen, tegelijk met Kristen Callihans Shadowdance (Darkest London). Beiden zijn natuurlijk allang verslonden door dit boekiemonster, burp.) Maar goed, Striking Distance staat nog op de rol. Ik wilde jullie echter deze blog niet onthouden, want dat Striking Distance tegenvalt, wil niet zeggen dat er niets voor de rest van de serie te zeggen valt. Soms is het nu eenmaal zo dat een of twee boeken in een bepaalde serie niet hetzelfde niveau weten te behalen. (Behalve als je Kresley Cole of J.R. Ward heet, dan is ALLES wat je schrijft gewoon briljant.)

Meestal is het zo dat een bepaald boek of serie je inspireert om ook de andere uitgaves van een bepaalde auteur eens nader te bekijken. Zo komt het dan dat ik vaak alles van een schrijfster achter de spreekwoordelijke kiezen heb. En Pamela Clare is er een van. Volgens mijn Excel-bestand – want dat je een bookaholic bent, maakt nog niet dat je chaotisch, warrig of ongeorganiseerd bent – heb ik nog een boek van Clare te gaan, en dan ben ik helemaal bij. Maar de I-Team serie van Clare is toch wel haar magnum opus en ik moedig iedereen aan om deze te samplen, zeker als je van steamy romantic supsense houdt.
Bon appetit.

Extreme Exposure is het eerste deel van de serie. Voor de hele serie klik hier.

Leuk? Delen dan: