River Road van Jayne Ann Krentz

riverroad

Jayne Ann Krentz schrijft, behalve onder haar eigen naam, ook nog onder de namen: Amanda Quick, Jayne Castle, Stephanie James, Jayne Bentley, Jayne Taylor en Amanda Glass. Ze heeft op die manier geprobeerd om alle verschillende genres en series een eigen schrijfster en dus herkenbaarheid te geven. Soms staat het erbij op de cover dat het eigenlijk een boek van Jayne Ann Krentz betreft maar veel vaker niet. Bovendien worden soms oude boeken opnieuw uitgegeven onder de naam Jayne Ann Krentz terwijl ze eerder onder één van haar pseudoniemen zijn uitgebracht. Heel verwarrend allemaal. Had wat mij betreft wel wat minder ingewikkeld gemogen.

River Road is een echte ouderwetse Jayne Ann Krentz zoals we die kennen uit haar eerste boeken. Leuke hoofdpersonen die soms een beetje bijzonder zijn. In haar oudste boeken was er altijd wel eentje vegetarisch bijvoorbeeld maar dat heeft ze blijkbaar losgelaten. In River Road klikt het direct tussen de hoofdpersonen en misverstanden zijn er tussen hen niet. Dat geeft rust en romantiek vanaf het begin. Maar er is wel een moord. Wat zeg ik? Meerdere moorden. In het verleden en in het heden. En die moeten wel opgelost. Dat doen ze samen en het is nog een hele toer om erachter te komen wie de dader is. Of zijn er meedere? Spanning alom tot aan het einde van het boek.

Een doodgewone ouderwetse “wie heeft het gedaan” en echt eentje om achter elkaar uit te lezen. Heerlijk ontspannen boek dat doet terugverlangen naar de Jayne Ann Krentz met haar heerlijke ongecompliceerde leuke boeken uit het begin. Misschien maar weer eens herlezen. Dit exemplaar is geen hoogstandje maar zeker de moeite waard.

Leuk? Delen dan: