Devil DeVere serie van Victoria Vane

devildevere
Viscount Ludovic “the Devil” DeVere ontmoet in deel 4, The Devil’s Match, de vrouw die inderdaad zijn match is en blijft. Gelukkig is Victoria Vane daarna gewoon doorgegaan met het schrijven van de Devil De Vere serie en er komen er nog meer. Als je de juiste volgorde aan wilt houden kun je het best kijken op de speciale website van Devil DeVere.

Het zojuist verschenen deel Jewel of the East is wel als stand alone te lezen maar ach, als je nou toch bezig bent, lees ze dan maar gewoon allemaal en in de juiste volgorde. Want de hele serie is zeer de moeite waard. Het is niet voor niets dat vrijwel ieder boek bedolven wordt onder de goeie recensies en awards. Ze zijn niet als paperback verkrijgbaar in ons land maar dat is tegenwoordig geen probleem meer. Je kunt gratis een Kindle reader downloaden bij Amazon voor op je iPad of op je PC (Windows en Mac) en vervolgens gaat er een boekenwereld voor je open. Voordeel van Kindle-uitgaves is vaak ook dat ze veel betaalbaarder zijn dan paperbacks. Over het algemeen zijn de helden of heldinnen in de boeken van Victoria Vane behoorlijk te grazen genomen door het leven. Victoria heeft een hele fijne manier van schrijven die ervoor zorgt dat je heel snel helemaal in het verhaal zit. Je verplaatsen in de hoofdpersonen is geen enkel probleem. Fijne Historische romans en als je dan ook nog ziet dat de boeken van Victoria een “mature content warning” meekrijgen dan weet je genoeg. Het zijn geen hele dikke pillen. De meeste boeken van de serie lees je vrij snel uit en ook daar hou ik van.

Het boek Jewel of the East is niet alleen “hot” maar ook een emotioneel verhaal. Twee verloren zielen die elkaar helen. En natuurlijk zien we ook Devil DeVere en Diana weer even in dit boek. Een absolute aanrader deze serie. Als je eraan begint ben je verloren. Gelukkig komen er nog meer delen maar wat ik ook zie is dat er eind van het jaar een contemporary van Victoria Vane zal verschijnen. Ook daar zijn we uiteraard heel erg nieuwsgierig naar.

Het is erg jammer dat deze schrijfster nog niet in het Nederlands vertaald is en ik zal dan ook eens een bericht sturen naar Harlequin en Candlelight om hier serieus naar te kijken. Wij romanlezeressen zijn over het algemeen dol op series en dit is er eentje die echt een succes zou zijn in ons land. Alhoewel misschien een beetje te Hot voor Candlelight maar bij Harlequin weten ze daar vast wel raad mee.
Lezen deze schrijfster!

Quote Jewel of the East:

Salime: …being a lover implies an intimacy of the heart. I have no heart…
Simon: …On the contrary, my dearest love, I have given you mine…

Leuk? Delen dan:

1 Comment

  1. Hanny
    feb 24, 2014

    Mooi hè, die quote! Ik had hem op CD gezet. Zulke ‘verzinsels’ maken diepe indruk. Op mij tenminste wel!
    Mooi stukje, Jeanette!