Jackie Ivie – Lady of the Knight

De schrijfster Jackie Ivie schreef het boek Lady of the Knight en dat boek heeft nogal wat stof doen opwaaien. Het speelt in het 14e eeuwse Schotland en dat spreekt veel lezeressen aan.
Maar wat bijzonder is aan dit boek is het feit dat de heldin (lid van een vijandige clan) in eerste instantie als man verkleed gaat en zodoende ingehuurd wordt als hulpje door de stoere, meedogenloze Schotse Ridder. De man voelt zich om onduidelijke redenen zeer aangetrokken tot de “jongen” en begint aan zichzelf te twijfelen.
Ze komen samen in de meest wonderlijke situaties terecht want de Schotse kiltkees heeft natuurlijk geen reden om zich netjes te gedragen in de buurt van zijn knecht die zich vervolgens zelf in allerlei bochten moet wringen om haar geheim te bewaren. Langzaam maar zeker begint het te dagen bij onze held en als het geheim onthuld is dan is een koud washandje erg handig om bij de hand te hebben.
Zal de liefde in staat zijn om twee vijandige clans bijeen te brengen? Ik denk van wel.
En dat voor 3,70 eurootjes. Gooi hem vast in je mandje voor later zou ik zeggen.

Leuk? Delen dan:

7 Comments

 1. ChasingDreams
  jun 7, 2005

  “als het geheim onthuld is dan is een koud washandje erg handig om bij de hand te hebben”

  Ik lag echt in een deuk om deze zin. Zeg, als jij weer een bestelling doet, kun je deze dan voor mij bestellen? Zal ik voor één keer aan de verleiding toegeven en een Engels boek bestellen. Het lijkt me wel wat ;-).

 2. Hartendief
  jun 8, 2005

  Zal ik doen CD. Je zult er geen spijt van krijgen.

 3. Monique
  jun 19, 2005

  Als ik dit lees, krijg ik ook de neiging om een engels boek te kopen. Alleen….ik heb er nog een liggen van Nicole Jordan en dan heb ik nog zoveel nederlanstalige ongelezen boeken….zucht..nou ja, bijna vakantie!

  Monique

 4. Danielle
  aug 6, 2005

  Ik moet me gewoon inhouden,..
  anders koop ik alles,…
  Ik wacht even tot ie echt is uitgekomen en
  dan ben ik,…niet de eerste,..
  maar wel de derde!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Lizzie
  aug 9, 2005

  Is dit een nieuwe Hartendief? Het verhaal zegt me precies iets.

 6. Hartendief
  aug 9, 2005

  Het is het eerste boek van deze schrijfster. Het verhaal komt wel vaker voor. Dit boek is overigens voor een groot deel met Schots Accent geschreven. Dat leest niet simpel.

 7. Miriam
  nov 11, 2005

  Ik wacht nu al 4 maanden op de levering van dit boek door Proxis. De uitgever kan geen datum geven dat het boek (weer) verkrijgbaar is. Inmiddels komt er in december weer een nieuw boek uit van deze schrijfster, deze heb ik ook maar maar meteen besteld. Misschien dat ik hier niet zolang op hoef te wachten …