He Loves Lucy

De achterkant van een Roman

Het ene boek spreekt je meer aan dan het andere. Dat is logisch natuurlijk. Maar ook allemaal om een andere reden. Het boek He Loves Lucy van Susan Donovan is erg inspirerend als je wat kilo’s wilt afvallen. Lucy doet een poging om 50 kilo (!) kwijt te raken in een jaar tijd en krijgt daarbij hulp van de fitnesstrainer Theo (Theo-dorable). Ze hebben allebei groot belang bij het slagen van deze poging want er hangt veel geld vanaf. Theo wil graag zijn medicijnstudie voortzetten en Lucy haar eigen bedrijf beginnen. Lang voordat Lucy haar overtollige kilo’s kwijt is, is Theo al gevallen als een blok. Hij zal op een hele leuke manier bewijzen dat zijn liefde voor haar niets te maken heeft met het feit dat ze aan het einde van het boek een mooie slanke vrouw is geworden. Maar al die beschrijvingen van het magere eten, de motivatie en het sporten en dat allemaal op een zeer romantische en erg grappige manier maakt dat je zelf ook weer eens wat kritischer naar de weegschaal kijkt.
Morgen is de vakantie voorbij en dus ook het slechte leven. En natuurlijk direct naar de sportschool want wat Lucy kan, kan ik ook. En van Susan Donovan wil ik beslist meer lezen.

Leuk? Delen dan:

3 Comments

 1. Freya
  jul 18, 2005

  Dit lijkt me een heel goed boek voor mij. Ik ben het afgelopen 3/4 jaar al 12 kilo afgevallen, maar wil eigenlijk nog een 5 tal meer kwijt. Misschien een goede inspiratiebron.

 2. Pasula
  jul 19, 2005

  Leuke log, heb het even doorgekeken.

 3. Nol
  jul 21, 2005

  Oh ik moet ophouden met het bekijken van je logs hoor!;-) Heb een stukje op haar site gelezen en lach al helemaal in een deuk… dit is een must-have!!