De gouvernante van Carrie Turansky. Deel 1 serie Highland Hall

highlandhall1

Langzaam maar zeker begint het erop te lijken dat er meer Historische romans in het Nederlands worden vertaald en uitgegeven. Nu zou je zeggen dat er al genoeg worden uitgegeven door Candlelights. Maar er is een heel andere categorie Historische romans de boekenmarkt aan het veroveren en dat is fijn. Meer keus, mooie covers en (met een beetje geluk) complete series.

Net uitgekomen is het boek De gouvernante van Carrie Turansky. De schrijfster en het boek hadden al een plek in de Boekenkast van ChasingDreams, maar nu is het boek er dan ook echt. Een mustread voor de liefhebsters van Downton Abbey en kostuumdrama’s.
Dit boek valt, samen met alle boeken van deze schrijfster, in de categorie “christelijke romans”. En we zullen in de nabije toekomst zien dat deze lieve oprechte verhalen steeds populairder gaan worden.

Dit genre wordt door Candlelight niet uitgegeven en het is goed dat andere uitgevers die taak overnemen. Want er is een markt voor. Ook de lezeressen die niet christelijk zijn zullen genieten van deze boeken. De verhalen ontberen de pikante pagina’s maar leveren des te meer menselijke emoties en hartverwarmende levenslessen. Nu zijn er lezeressen die zeggen, “ik lees dit niet want ik geloof niet.” Heel vreemd vind ik dat. Want hoeveel paranormale boeken gaan er niet over de toonbank? En dat geloof je wel? Nou dan. Het is een goed boek of het is geen goed boek. En laat het maar aan Carrie Turansky over om een goed boek te schrijven.

De delen 2 en 3 moeten nog vertaald worden.
Deel 2 – The Daughter of Highland Hall
Deel 3 – Refuge at Highland Hall

Verhaal:
Engeland, 1911. De 27-jarige Julia Foster keert met haar ouders terug uit India wanneer haar vader ernstig ziek wordt. Eenmaal weer thuis neemt Julia een baan aan als gouvernante op het landgoed Highland Hall om haar ouders te ondersteunen. Daar krijgt ze te stellen met vier verwende en ongemanierde kinderen. In de financieel zware tijden moet de heer van Highland Hall, weduwnaar Sir William Ramsey, alles uit de kast halen om het landgoed te redden van de ondergang. Het laatste wat hij nodig heeft is een gouvernante die het hele huishouden onder handen neemt. Tot hij inziet dat Julia’s hervormingen wel eens de redding van Highland Hall kunnen betekenen.

Leuk? Delen dan: