Voorleesboeken

Een boekcover van Gayle Callen

In Amerika lopen ze altijd een stapje voor op ons en wat daar in de mode raakt komt vaak ook overwaaien naar Europa. Wat daar erg “in” is en wat je hier nog weinig ziet is het downloaden van voorgelezen boeken op internet. Met een paar klikken van je muis (en een betaling via credit card) ben je binnen de korste keren in het bezit van een voorgelezen boek. Je kunt het, afhankelijk van welk formaat je kiest, dan ook op je ipod zetten en lekker luisteren waar je wilt. Het is wel even wennen aan het luisteren naar een boek en in het Engels is het toch moeilijker dan lezen. Er zijn heel populaire voorleesters en de meest populaire is Geraldine James. En wat leest Geraldine voor? De boeken van Diana Galbaldon. Deel 6 is uit en ook nu weer heeft Geraldine die voorgelezen. Haar manier van spreken en lezen is zo populair dat veel dames de voorkeur geven aan de gesproken versie in plaats van aan het echte boek. Ze maakt dat je helemaal in het verhaal opgenomen wordt. Een klein voorbeeld van hoe Geraldine leest kun je vinden op de site van Audible alwaar het boek te downloaden is voor $ 9,95 maar waar je ook een klein voorproefje kunt horen. Deze lage prijs geldt alleen voor nieuwe klanten want de normale prijs is veel hoger. Ze heeft inderdaad een geweldige stem en wellicht ga ik het toch eens proberen. Want die $ 9,95 heb ik er wel voor over om de nieuwe Gabaldon voorgelezen te krijgen door zo’n mooie stem.

Leuk? Delen dan:

2 Comments

 1. nanos
  okt 13, 2005

  Ik heb even geluisterd. Ze leest het goed (niet teveel voordracht alsof het een toneelstukje is, zodat je zelf niet meer hoeft te denken).
  Toch lees ik liever zelf.

 2. Monique
  nov 25, 2005

  Bij het kruidvat heb ik enkele weken geleden voor een paar euro ook gesproken verhalen gekocht, om het eens te proberen. Handig tijdens het strijken, haha (dan kun je niet zelf lezen, toch?). Was wel leuk, alleen die verhalen vond ik niet veel aan. Als het een bekend boek zou zijn, zou ik het wel doen.

  Monique