Romance Novel Trading Cards

tradingcard

In Nederland zie je ze niet maar in Amerika worden ze inmiddels fanatiek verzameld. De Romance Trading Cards.
Aan de ene kant informatie over het boek en aan de andere kant de cover van het boek. Kleine kaartjes die je ook als boekenlegger kunt gebruiken. Velen van ons hebben een aantal Romance Trading Cards in bezit want je treft ze weleens aan als je een boek van een schrijfster krijgt of koopt. In het begin wist ik niet wat ik moest met die kleine kaartjes. Ondertussen ben ik heel zuinig op de exemplaren die ik heb.
Schrijfsters zijn over het algemeen helemaal niet te beroerd om een stapeltje op te sturen. Het is tenslotte wel reclame voor hun boek. Maar zoveel als er in Amerika in omloop zijn zie je hier niet.
Schrijfsters kunnen hun eigen kaart ontwerpen en laten drukken. Ook uitgevers doen er inmiddels enthousiast aan mee.
De schrijfster Jeannie Lin heeft op haar website een kant en klaar templates staan en een instructie hoe zo’n kaart te maken. Vervolgens laten ze die bij een Amerikaans bedrijf printen.

Aangezien er copyright rust op boekcovers kun je niet zomaar je eigen kaartjes laten maken. Dat zal altijd met toestemming moeten gebeuren. Het is ook de bedoeling dat schrijfsters en/of uitgevers dat zelf doen zodat wij ze alleen maar hoeven te verzamelen.

Ik vind het een geweldige manier van reclamemaken. Stel je voor dat Harlequin en Candlelight van populaire titels zulke verzamelkaartjes in omloop brengen.
Ik denk dat er een verzamelrage zou ontstaan onder de romanlezeressen. Dat je dan bij ieder pakketje Candlelights een paar van die kaartjes kado krijgt maar dat je niet weet welke. Waarschijnlijk zouden er overal ruildagen gehouden worden en zou je na verloop van tijd veel geld moeten betalen voor de zeldzame exemplaren.

Ik vind het een geweldig idee. En wie weet Harlequin en Candlelight ook wel.

Leuk? Delen dan: