De boeken van Mary Robinette Kowal

Without a Summer van Mary Robinette Kowal

Het nieuwe boek van Mary Robinette Kowal doet nogal wat stof opwaaien en wel om twee redenen.
Ten eerste de cover. Die gaat hoge ogen gooien in de verkiezingen van mooiste cover 2013. Maar het boek zelf maakt duidelijk dat het succes van de eerste boeken geen toeval was.
De eerste twee boeken van deze schrijfster kregen de hoogste notering van RT Bookreviews en met de derde is het weer raak.
Het zijn bijzondere romans met weliswaar een liefdesverhaal maar om nou te zeggen dat dat het belangrijkste is? Het eerste boek laat ons kennismaken met de gezusters Jane en Melody en verteld ons het verhaal van Jane.
Het tweede boek gaat over het huwelijk van Jane en Vincent en hun avonturen. En het derde boek gaat over Melody en de manier waarop Jane haar aan een man koppelt.
Allemaal nog heel gewoon? Wacht even. Deze boeken spelen in de Regency periode maar het bijzondere is dat het een Regency periode is waarin “magic” ofwel “betovering” een talent is dat bevoorrechte dames van de adel bezitten. Zowel Jane als Melody hebben hun eigen talenten. Heel bijzondere betoveringstalenten.

Volgens de recensies is de schrijfster in staat om deze magische talenten en de gevolgen ervan zo naadloos in de verhalen te verweven dat je niet beter weet of het is allemaal echt.
Lees zelf wat RT Bookreviews zegt over de cover en het boek en misschien word je dan wel net zo nieuwsgierig als ik.

Deel 1 – Shades of Milk and Honey
Deel 2 – Glamour in Glass
Deel 3 – Without a Summer (april 2013)

Leuk? Delen dan:

1 Comment

  1. Fatima
    feb 25, 2013

    Oh, dat is inderdaad een heel erg mooie cover…