Polsbandje of waaier

JohnDeSalvo op zijn best

Als je iemand uit begin 1800 naar onze tijd zou halen dan wordt de persoon in kwestie waarschijnlijk een beetje gek. Dat verschil is te groot en alhoewel veel romans “Time-Travel” als onderwerp hebben is dat in werkelijkheid geestelijk natuurlijk niet te verwerken. Zelfs al zou het technisch kunnen dan is terug in de tijd misschien nog wel te doen maar vooruit lijkt niet meer uit te leggen. Alhoewel de Vikingen van Sandra Hill er niet zo’n moeite mee hebben.
Toch zijn er dingen die door de tijd heen hetzelfde blijven. Neem nu bijvoorbeeld de nieuwste rage van gekleurde polsbandjes. Via de kleur van een bandje kun je laten weten wat je wilt. De ene kleur geeft aan dat je verkering hebt en de andere kleur dat je wel een “one night stand” wilt. Zo heeft iedere kleur zijn eigen betekenis. In de vorige eeuwen hadden ze precies zo’n systeem alleen niet met polsbandjes. Ze gebruikten er in die tijden hun waaier voor. Een waaier tegen je lippen betekende dat je wel gekust wilde worden. De waaier in je linkerhand wilde zeggen dat je op zoek was naar een man.
Iedere beweging met een waaier had een bepaalde betekenis en reken maar dat iedereen daarvan op de hoogte was. Dus je ziet, er kan technisch nog zoveel veranderd zijn, de signalen tussen mannen en vrouwen blijven door de eeuwen heen nagenoeg hetzelfde.

Leuk? Delen dan:

1 Comment

  1. ChasingDreams
    jun 29, 2005

    En nog steeds snappen ze elkaar niet ;-).