De Patissier van Parijs van Laura Madeleine

laura madeleine

Klik op de cover voor meer informatie

Laura Madeleine is niet alleen schrijfster maar ook bakt ze heel graag. Op haar website zie je dan ook van alles over haar boeken maar ook smulrecepten van heerlijke taartjes. Ze heeft haar schrijftalent gecombineerd met haar passie voor bakken in haar eerste boek De Patissier van Parijs.

Als er bij een boek staat: “een heerlijke roman voor fans van Nora Roberts, Santa Montefiore” en nog een paar van die grote namen dan kun je niet anders dan heel nieuwsgierig worden. Dit boek valt in de categorie ‘historisch’ al speelt het zich af in 1909 en wel in Parijs. Het zijn twee verhaallijnen door elkaar. Het is het verhaal van de arbeidersjongen Guy die in een patisserie komt te werken waar hij Jeanne ontmoet. Daar doorheen loopt het verhaal van Petra die in 1988 (dus toch ook weer een hedendaagse roman) een foto ontdekt van haar opa met twee mensen die ze niet kent en de mysterieuze tekst ‘Vergeef me’. Als haar opa’s biograaf vervolgens een schandaal ruikt en daar zijn pijlen op richt, begint een race naar de waarheid.

In de recensie lezen we:
Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes in elkaar en komt Petra er achter wat er gespeeld heeft. Goed geschreven debuut met taarten en suikerwerk in een bijrol. Een combinatie van romantiek en historie, gevat in een mysterieus verhaal. 

Kortom, in alle opzichten een heerlijk boek! Wat wel opvalt is dat het prijsverschil tussen het e-boek en de paperback wel heel erg groot is. Lang leve de ereader!

Leuk? Delen dan: