Lesley Pearse

lesleypearse

Jaren geleden las ik voor het eerste een boek van Lesley Pearse.  Ik kende haar niet en had het boek zomaar op goed geluk uit de bibliotheek meegenomen. Op de cover een leuke jonge vrouw en een beschrijving van een normale gezellige roman. Binnen een paar hoofdstukken wist ik dat dit absoluut niet klopte. Het was een heftig emotioneel en hartverscheurend verhaal. Lesley Pearse weet je binnen een paar bladzijde volledig in het boek te trekken. Je moet en zal weten hoe het verder gaat en hoe het afloopt. Je komt er niet meer uit los.

Ze is een Engelse schrijfster en het is dan ook niet gek dat veel van haar boeken in Engeland spelen. Veel van haar titels spelen ergens rond de tweede wereldoorlog maar een paar ook veel eerder of later. Remember Me bijvoorbeeld speelt in 1786 en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het boek Hope speelt in 1836. Maar verder zijn de meeste gesitueerd in een wat latere periode en veelal in het straatarme deel van Engeland.

Eindelijk zijn er nu twee van haar boeken in het Nederlands vertaald. Belle en The Promise onder de titels Belle en De Belofte. Een serie en dat is eigenlijk wel zeldzaam bij Lesley Pearse. We kunnen alleen maar hopen dat de uitgever door zal gaan met vertalen en uitgeven want deze boeken zijn echt geweldig!
En uiteraard heeft Lesley Pearse een plaats gekregen in de Boekenkast van ChasingDreams.

Leuk? Delen dan: