Een hond met negen levens van W. Bruce Cameron

Een hond met negen levens van W. Bruce Cameron

We zien wel vaker dat huisdieren een rol spelen in romans en voor de liefhebbers van honden en katten zijn er genoeg boeken om uit te kiezen. Maar zo bijzonder als in Een hond met negen levens heb ik het nog niet eerder gezien. Het boek begint met het leven van de straathond Bailey die, tot zijn stomme verbazing, ineens een golden retrieverpup is geworden. Hij wordt het lievelingshuisdier van de achtjarige Ethan en samen beleven ze de nodige avonturen. Maar dat is niet het einde. Ook daarna wordt hij weer als puppy geboren. En iedere keer leeft hij weer een ander leven.

Het boek is ontroerend en vaak ook grappig geschreven en vooral voor hondenliefhebbers zeer herkenbaar. We krijgen een inkijkje in de bijzondere band die er kan zijn tussen mens en dier en hoe groot de liefde tussen die twee kan zijn. Soms is het boek een beetje zielig maar nergens zodanig dat je niet verder wilt lezen. De vrolijkheid en liefde overheerst.

Een hond met negen levens is niet voor niets verfilmd. Het is een prachtig ontroerend en humoristisch boek dat je in één adem uit zult lezen. En daarna pas de film gaan bekijken. Aan het einde van het boek pink je vast een traantje weg maar dan wel op een hele goede en lieve manier.

Een heerlijk boek voor deze zomer. Ook als e-boek verkrijgbaar.

Bekijk op bol.com

Leuk? Delen dan: