De geheime vrouw van Gill Paul

De geheime vrouw van Gill PaulAls je het boek De geheime vrouw van Gill Paul gaat lezen is een waarschuwing op zijn plaats. Het is een dikke pil en als je er eenmaal aan begint ben je verloren. Je moet het uitlezen. Je kunt echt niet meer stoppen. Het boek is in Engeland een bestseller en dat is heel verklaarbaar.

De geheime vrouw is het eerste boek van de Schotse Gill Paul. Ze woont en werkt in Londen in het uitgeversvak.

Het verhaal van het boek in het kort:

1914. Er heerst grote onrust in Rusland. Het gezin van Tsaar Nicolaas II gaat een onzekere toekomst tegemoet. Desondanks wordt groothertogin Tatiana verliefd op de cavalerieofficier Dmitri, maar als de gebeurtenissen een catastrofale wending nemen komen hun liefde en levens in gevaar. 

Ruim 100 jaar later, in 2016, vlucht Kitty Fisher na een hartverscheurende ontdekking van Londen naar het afgelegen huisje van haar overgrootvader in Amerika. Daar, aan de oevers van Lake Akanabee, vindt ze een spectaculair hangertje met juwelen, dat haar naar een lang begraven familiegeheim leidt…

Het boek speelt zich af in twee verhalen die allebei in een andere tijd spelen maar toch verweven zijn. Vanwege de manier waarop het boek geschreven is, is dat totaal niet verwarrend maar spring je moeiteloos van de ene tijd naar de andere. Het ene verhaal speelt rond Dmitri in de tijd van de Russische revolutie en en het verhaal van Kitty in het heden. Het is zo beeldend en goed geschreven dat je vanaf de eerste bladzijde volledig in het verhaal gezogen wordt. Wat de twee verhalen met elkaar te maken hebben en hoe het afloopt verklap ik niet.

Maar je bent gewaarschuwd. Zorg dat je tijd hebt want dit prachtige intrigerende boek leg je niet meer weg tot de laatste bladzijde.

Het boek is als paperback en als e-boek verkrijgbaar. Klik op de cover voor meer informatie.

Leuk? Delen dan: