Het loket van Dennis Lehane (The Drop)

dennislehane

Het boek Het loket (The Drop) van Dennis Lehane is in eerste instantie verschenen in 2009 als kort verhaal onder de titel “Animal Rescue”. Dat verhaal is omgezet in een film met dezelfde titel en deze film is in september 2014 uitgebracht. Zowel het korte verhaal als de film trokken veel aandacht en nu heeft Dennis Lehane het herschreven en is het een boek geworden. Het verhaal speelt zich af in dezelfde omgeving als zijn eerder geschreven thriller “Mystic River” (2003). Een boek dat zeer succesvol verfilmd werd.

Beide boeken zijn veel meer dan alleen maar thrillers. Het zijn boeken waarin ook liefde, trouw en vertrouwen een grote rol spelen. Dat alles verpakt in spannende psychologische thrillers die je aan je stoel gekluisterd houden. Ze zijn overigens heel goed los van elkaar te lezen.

Verhaal van Het loket (The Drop)

Bob Saginowski is een eenzame barman. Hij werkt in de kroeg van zijn neef Marv, die zijn bedrijf in Brooklyn gebruikt voor duistere geldstromen in de New Yorkse onderwereld. Drie dagen na kerst ontdekt Bob een verwaarloosde pitbullpuppy in een vuilnisbak bij hem in de buurt en hij neemt hem mee naar huis. Hierdoor komt hij in contact met zijn jonge buurvrouw Nadia een beschadigde vrouw die hem samen met het hondje weer een doel in zijn leven geeft. Maar dan duikt de gewelddadige eigenaar van de hond op en eist zijn hond terug en raakt Bob bovendien betrokken bij een mislukte overval.

Leuk? Delen dan: