De zomer dat alles anders werd door Susan Wiggs


Susan Wiggs heeft al heel wat romans geschreven. Het lijkt wel of ze met ieder boek beter wordt. De zomer dat alles anders werd is een verhaal dat je aan het glimlachen en aan het huilen zal maken. Het begint overigens al met een prachtige cover en je ziet direct dat het verhaal zich afspeelt in de Provence. Dat op zich is al heerlijk.

Camille Palmer is weduwe en de wijze waarop ze getuige was van het verongelukken van haar man heeft diepe wonden nagelaten. Ze heeft een puberdochter die het niet makkelijk heeft. Toch heeft ze het leven goed op de rit en heeft ze naam gemaakt als fotografe. Emotioneel heeft ze het echter nog altijd heel zwaar. Op een gegeven moment vraagt haar Franse vader haar om met hem mee naar Frankrijk af te reizen. Hij wil terug naar de plaats waar hij zijn jeugd doorbracht. Een doos vol foto’s en herinneringen maakt dat hij heimwee heeft gekregen.

Geen van beiden kunnen ze vermoeden dat de reis naar de Provence hun leven volledig op zijn kop zal zetten. Eenmaal in de Provence ontdekken ze familiegeheimen die hen terugvoeren naar WOII en ontvouwt zich een bijzondere familiegeschiedenis.
Ondertussen ontmoet Camille de Amerikaanse historicus Finn die zelf ook op zoek is naar een stuk van zijn eigen familiegeschiedenis. Hij voelt zich enorm aangetrokken tot Camille maar weet hij ook haar hart te veroveren?

In De zomer dat alles anders werd lopen eigenlijk vier verhaallijnen door elkaar. De verhalen van Camille, haar vader Henry, haar dochter Julie en de Amerikaanse Finn. Op geen enkel moment is dat verwarrend en ook het feit dat je tegelijkertijd leest over de gebeurtenissen in de tweede wereldoorlog lopen naadloos mee in het boek.

Het is een diep emotioneel verhaal dat je hart zal raken en dat je niet snel zult vergeten. Susan Wiggs op haar best!

Uitgever: Harper Collins
Engelse titel: Map of the Heart

 

Leuk? Delen dan: