Connected series

Karen Hawkins/How to Treat a Lady
Ieder nadeel heb z’n voordeel. Johan Cruijff zei het al. Zo is dat met Romans ook. Heel populair zijn de “connected stories”. Boeken die een hele familie met alle broers en zussen en nog wat aanhang afwerken en waarin je in ieder deel weer alle figuren tegenkomt en leest hoe het nu met ze gaat.
De Cynsters zijn daar een goed voorbeeld van maar vrijwel alle schrijfsters wagen zich aan zulke series. Natuurlijk in eerste instantie om ervoor te zorgen dat je aan zo’n serie blijft hangen en alle delen wilt lezen. En hoe leuk dat ook is, er zit ook een nadeel aan. Het is hoogst frustrerend als van zo’n serie niet alle delen vertaald worden. Om nog maar niet te spreken van het feit dat je één deel gewoon niet te pakken krijgt. Want wat doe je dan? Gewoon overslaan en verder lezen? En als je zo’n hele serie wel helemaal hebt dan is de neiging om ze allemaal in één ruk uit te lezen groot. Maar ja, op is op en dat is ook weer niet leuk.
Lees je ondertussen zo af en toe een ander boek tussendoor dan raak je er misschien een beetje uit. Bovendien moet je druk op zoek naar de volgorde van zo’n serie om zeker te weten dat je ze allemaal hebt en te weten in wat deel 1 en wat deel 2 enzovoort is. Dat kun je vaak op de homepagina van de schrijfster wel terugvinden maar toch is het niet altijd even duidelijk aangegeven. Heel veel series kun je terugvinden op ChasingDreams en daar zie je ook direct welke delen wel en welke niet vertaald zijn. Mocht je op zoek zijn naar informatie over een serie die je daar niet terug kunt vinden dan mag je altijd even mailen.

Leuk? Delen dan:

6 Comments

 1. Freya
  jun 14, 2005

  Ik lees graag boeken in series. Heb geregeld hele series via internet besteld. Je houd nog ‘contact’ met favoriete karakters als het boek is afgelopen.

  Mooiste series:
  Diverse series van Nora Roberts, Lynn Kurland en Julie Garwood
  Slightly van Mary Balogh, begint met one night for love (tnt 8 boeken)
  Liarsclub van Celeste Bradley (4 boeken, met 1 extra in een anthology)
  SEAL serie van Suzanne Brockmann (7 boeken)
  St. Leger familie van Susan Caroll (3 boeken, Nl)
  Knight familie van Gaelen Foley (tnt 5 boeken)
  Bowstreet en Craven series van Lisa Kleypas (5 boeken, met 1 extra in een anthology)
  Bridgerton familie van Julia Quinn (8 boeken, en lest best!)

 2. Hartendief
  jun 14, 2005

  Dank je voor deze lijst Freya ! Dan hoef ik het tenminste niet allemaal zelf te verzinnen. Als er nog meer series te binnen schieten (dit geldt ook voor de andere bezoeksters) dan hoor ik het graag.

 3. Sammy
  jun 14, 2005

  Mijn mening over die vervolg series is in HR land inmiddels bekend.
  Ik zie het nog steeds als een minpunt.
  Het voor mij dan ook oervervelend om ze achter elkaar te lezen.
  Gelukkig voor mij, lijken de delen met tussenpozen van een jaar en een geheugen als een zeef toch weer op afzonderlijke verhaallijnen.
  Zo heeft eenieder zijn/haar meug.

 4. ChasingDreams
  jun 14, 2005

  Persoonlijk vind ik dit ook wel een prettige houding ;-).

 5. Monique
  jun 19, 2005

  Mij maakt het niet zoveel uit, behalve als je de boeken in de goede volgorde moet lezen. Sommige series vormen 1 verhaal en dat vind ik niet echt zo.

  Het is wel leuk als je karakters tegenkomt die in een ander (goed) boek zitten.

  Monique

 6. leila
  mei 23, 2007

  cynsters zijn super. wat een heerlijke mannen. groot, knap en beschermend. kennen jullie trouwens al de bastion-club? die horen geloof gelezen te zijn voor de cynsters