Boekenjasjes

Cover van Shanna Abe

Zoals bekend zijn de Amerikanen nogal preuts. Nou ja, ze doen alsof ze preuts zijn maar in veel romans is daar weinig van te merken. Je kunt het beter stiekem noemen. Alles mag maar niemand mag het weten en we laten het niet op TV zien enzo. Wat dat betreft hebben ze vaak problemen met de covers van romans. Sommige zijn nietsverhullend en ronduit pikant. Hoe lees je zo’n boek zonder dat iemand de buitenkant ziet? Door er een stofomslag omheen te doen. De smoes die ze dan gebruiken is dat ze hun kinderen willen beschermen tegen deze plaatjes want die zijn vaak nog te klein om ze te mogen zien. Zodoende is er een ruim aanbod van stofomslagen voor boeken zoals bij het bedrijf Book Ease. De omslagen zijn van rekbare stof en passen zodoende om ieder boek. Maar ook op eBay schijnt een levendige handel te zijn in boekomslagen. Ze noemen het vaak een Book Suit. Een jasje voor je boek. Van mij hoeft zo’n omslag niet. Laat mij die mooie cover maar zien.

Leuk? Delen dan:

2 Comments

 1. Maaike
  jan 3, 2006

  Wat een onzin zeg!
  Ik schaam me ook nergens voor en zit met een gerust hart in bus/trein met een cl of hc. Interesseert me niets. Maar ik weet dat er mensen zijn die zich wel schamen voor de hoesjes. Ook onder CD leden! Ik kan alleen maar zeggen, JE HOEFT JE NIET TE SCHAMEN!!!!!!!!! Laat mensen lekker denken en geniet van je boek!

 2. Leuny
  jan 3, 2006

  gelijk heb je, ik lees ook wat ik leuk vindt en die covers vind ik juist heel erg mooi, veel mooier dan een duf plaatje met een bloem of zoiets.