Barbara Cartland

Boekcover

Een schrijfster die je maar beter niet kunt gaan verzamelen is Barbara Cartland want dan ben je nog wel even bezig en of je de verzameling ooit compleet krijgt is nog maar de vraag. Cartland schreef 76 jaar lang boeken. De eerste toen ze 21 was en de laatste toen ze 97 werd. In totaal heeft ze 723 boeken uitgegeven die in 36 talen zijn vertaald. Toch komen er nog meer boeken van Barbara Cartland aan, ondanks het feit dat ze in 2000 is overleden. Want in haar nalatenschap vonden de erfgenamen nog 160 ongepubliceerde boeken. Een aantal jaren is men bezig geweest om die te sorteren en een uitgever te zoeken. En zoals je op haar site kunt zien hebben ze die gevonden. De eerste van een hele reeks nieuwe Cartlands is uitgegeven. De vraag is echter of haar boeken, na al die jaren, nog steeds bij onze smaak passen. Ik denk het niet. Maar ja, als je fan bent dan ben je fan en dan kun je maar beter je spaarpot omkeren.
Gelukkig ben ik geen fan.

Leuk? Delen dan:

5 Comments

 1. Maaike
  jan 7, 2006

  Ik heb wat met Barbara Cartland! Haar boekjes hoorde bij de eerste HR’s die ik ooit gelezen heb! Ik weet het nog goed. Bij mijn oma vond ik de rode pimpernel en een aantal cartlands. Prachtig vond ik ze als 13-jarige! Ik heb zo 70 boekjes van haar in mijn bezit en ze zijn van wisselende kwaliteit. Ze schreef er tenslotte zoveel, dat ze niet allemaal leuk kunnen zijn. Op latere leeftijd liet ze alles dicteren, ik heb dat ooit in een documentaire gezien, zo schattig!
  Ze is niet bepaald feministisch en haar heldinnen kunnen vaak wel wat pit gebruiken, maar de verhalen zijn vaak wel heel lief. Er zijn echter wel een paar prachtige verhalen uit haar pen gekomen, al is het zoeken. De meeste verhalen lijken nogal op elkaar.
  Maar toch heb ik haar in mijn hart gesloten en blijven de boekjes die ik heb (vooral die ik ooit bij oma heb gevonden) heel speciaal voor me. Ik wil alleen maar zeggen: Hulde aan Barbara Cartland! Een zeer aparte en speciale vrouw! Ze was toch 1 van de eerste echte HR-schrijfsters en diende tot inspiratie voor de latere generatie!

 2. Charivy
  jan 7, 2006

  Ik heb een maand geleden voor het eerst een Cartland gelezen.Het is mijn eerste boek en zal zeker niet de laatste zijn.”Bruid als inzet”was een schitterend boek ,en helemaal niet oudbollig .Dat had ik tenminste verwacht.

 3. Lizzie
  jan 23, 2006

  Net zoals bij Maaike zijn de boeken van Barbara Cartland mijn eerste kennismaking met historische romans geweest. Ik was toen 14 denk ik en mijn eerste Cartland was ‘Als de postkoets wegreed’, als je het nu terug leest lijken ze wat preuts in vergelijking met andere. Maar ze blijven toch iets liefs romantisch hebben.

 4. conny
  aug 13, 2006

  ik lees graag ook barbara cartland en ik wil ze allemaal lezen en ik blijf doorzoeken naatr de complete serie .
  Ik heb zelf al zo’n 55 boeken
  ik heb 3 harde kafte (echte oudjes).

 5. Nathalie
  okt 20, 2010

  Mijn eerste omnibus gelezen toen ik 13 was en het eerste verhaal liep zelfs niet eens goed af, maar toch echt verslaafd ook wat betreft het kopen en verzamelen van haar boeken ik heb er denk ik nu ongeveer 150 van haar in Nederlands en Engels het is en blijft verslavend. Ik denk dat ik het gewoon een zacht kantje heb voor het romantische gewoon heerlijk zoetsappig. Een No brainer gewoon genieten.