Voor jou van Jojo Moyes

jojomoyes

De filmrechten van dit boek zijn verkocht en reken maar dat dat een kassucces gaat worden. Het boek is al een klapper van jewelste en gelukkig ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Vanaf de eerste pagina’s word je in het boek gesleurd. De wijze waarop het is geschreven en het bijzondere emotionele verhaal zijn genoeg om ervoor te zorgen dat je dit boek niet weg zult leggen voor je het uit hebt. Een paar pakjes zakdoekjes heb je zeker nodig en na het uitlezen kun je erop rekenen dat je een dagje of wat van slag bent. De recensies liegen er dan ook niet om en ze zijn allemaal waar.
Een topboek! Engelse titel: Me Before You.

Verhaal:

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Leuk? Delen dan: