J.R. Ward The Black Dagger Brotherhood

Geschreven door lettervreetster en gastschrijfster Fatima

Af en toe waag ik me wel eens aan het paranormale genre. Gewoon, omdat ik zo cool ben. Niet dat ik dit keer bewust voor dit genre heb gekozen. Ook in dit geval struikelde ik over de naam J.R. Ward tijdens mijn zoveelste wandelgang over het interwebs. Haar boek Dark Lover stond op nummer 1 van de GoodReads Erotic Romance Top 100 en uiteraard is mijn interesse gewekt. En het zal ook eens niet: Dark Lover is het eerste deel van de op dit moment 10-delige serie van de Black Dagger Brotherhood serie, betreffende een soort militaire groep vampieren (en nog wat ander spul) wat vecht voor haar bestaansrecht op deze aarde. Nummer 11 (Lover at Last) staat op de rol en komt uit in maart 2013.

Het is lastig om 10 boeken in 1 keer te reviewen, dus dat doe ik dan maar niet. Wat ik wel kan vertellen is het volgende: deze serie is van het kaliber ‘drug-of-choice’. Instant verslaving. Is het mogelijk om 10 keer verliefd te worden? Ja, dat is mogelijk. Ieder boek in deze serie sleept je mee en je valt meteen hals over kop voor een van deze mannelijke vampier-soldaten met echte diepgaande problemen, goed stel hersens, ongelooflijk lekker lichaam en een gigantisch hart van goud. De boeken zijn niet echt als stand alone te lezen, je dient gewoon netjes vooraan te beginnen en ze allemaal een voor een af te werken. Vinden we dat erg? Natuurlijk niet! Wat mij het meeste aanspreekt in deze serie is de intensiteit waarmee Ward gevoelens kan beschrijven. Er is een hoop gaande, van passie en hartstocht (tegen-de-muur sex) tot serieuze, tenenkrullende Bromance, alsmede pijn, verlies, haat, nijd, angsten, afgewisseld met de nodige dagelijkse beslommeringen en grappen en grollen. Van alles komt aan de orde, van biseksualiteit, daddy issues, tot ernstige trauma’s na heftig misbruik in het verleden. Het is zo ECHT. Zeg ik dat nou werkelijk? Ja, dat zeg ik. Het is erg realistisch geschreven, in normaal dagelijks taalgebruik (met een sausje van overduidelijk teveel gangsta rap luisteren), wat af en toe afgewisseld wordt door middeleeuws taalgebruik indien zich iets afspeelt in eerdere periodes, maar dat laatste stoort niet.

Ward heeft ook een gigantische community achter zich staan, die met elkaar converseren op verschillende fora. Leuk: de hoofdpersonen uit haar boeken willen wel eens verschijnen op deze fora, om een en ander toe te lichten of een practical joke uit te halen met een van de andere hoofdpersonen. Het is gewoon zo ontzettend… echt. En nee, ik ben mijn verstand niet verloren. Ward heeft het voor elkaar wat maar een enkele schrijver gelukt is: het creĆ«ren van een geheel eigen wereld die zo echt is, dat je er mee slaapt en ermee wakker wordt. En dan heb ik het over een Tolkien met zijn Midden-Aarde en een George R.R. Martin met zijn Westeros. Dat zijn nogal namen.

Ward heeft een tweede serie op haar naam staan: de Fallen Angels serie. Deze speelt zich af in dezelfde setting en is een cross-over van de Black Dagger Brotherhood serie. De verhaallijnen lopen parallel aan die van de vampier-serie (ze starten alleen wat later, ergens na boek 6), wat ik zelf erg ingenieus vind. Het maakt het allemaal extra echt. En nou hou ik op met dat woord te gebruiken. De verhalen van Ward zijn vrij lastig te reviewen, zonder heel erg inhoudelijk te worden en alles te overanalyseren. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik ontzettend gecharmeerd ben van al haar boeken en dat ik niet kan wachten tot Lover at Last (het gay liefdesverhaal tussen 2 beste vrienden wat al een stuk of 3 boeken aan het opbouwen en stomen is) van de pers rolt!

Wat heeft J.R. Ward in de aanbieding:

Black Dagger Brotherhood

1. Dark Lover
2. Lover Eternal
3. Lover Awakened
4. Lover Revealed
5. Lover Unbound
6. Lover Enshrined
6.5 Black Dagger Brotherhood: Insiders Guide met novelle Father Mine.
7. Lover Avenged
8. Lover Mine
9. Lover Unleashed
10. Lover Reborn
11. Lover at Last (2013)

Fallen Angels:

1. Covet
2. Crave
3. Envy
4. Rapture

De eerste zes delen van The Black Dagger Brotherhood zijn verkrijgbaar in een mooie doos maar uiteraard zijn ze ook allemaal los te koop.

Leuk? Delen dan:

2 Comments

  1. Caatje
    nov 30, 2012

    BDB is mijn abosulte favoriet als het om paranormal/fantasy romance gaat. Ik lees wat romance aangaat eigenlijk alleen maar het fantasy gedeelte en er is ontzettend veel meuk op dat gebied, maar Ward kan gewoon echt schrijven en inderdaad…je valt voor ze, of je wilt of niet. Dank voor dit stukje, ik moet nodig weer eens een deel openslaan, ik loop grandioos achter (deel 7).

  2. Fatima
    nov 30, 2012

    He Caatje, aangezien je alleen fantasy leest, heb je toevallig ook de Immortals After Dark serie gelezen van Kresley Cole… Ik overweeg erin te starten, maar weet niet of het de moeite echt waard is…