Highlanders

Een Highlander

De HR’s over Highlanders gaan er in Nederland in als warme broodjes. Zeer geliefd zijn deze stoere jongens en misschien is dat wel niet zo vreemd. Tenslotte leven we om de hoek en velen van ons komen weleens in Schotland en lopen zelf door die prachtige kastelen.
Je fantasie gaat dan vanzelf met je op de loop en de Kiltkezen kunnen niet meer stuk.
Maar is dat aan de andere kant van de wereld, waar het grootste deel van de HR’s geschreven wordt, ook het geval? Hoe groot is het percentage boeken over Highlanders eigenlijk van alle Romans die geschreven worden? Wil de lezeres in Amerika zo af en toe weleens een lekkertje in een geruite rok verschalken dan wil dat nog niet zeggen dat ze daar net zo populair zijn als hier.
Ik heb de vraag voorgelegd aan de Europese- maar ook aan de Internationale Discussiegroep HR’s. Nieuwsgierig ben ik naar de antwoorden want in de onderzoeken die gedaan worden naar de populariteit van onderwerpen komt de Highlander er niet zo geweldig vanaf.
De uitkomst lezen jullie uiteraard op deze weblog.

Leuk? Delen dan:

2 Comments

 1. ChasingDreams
  mei 17, 2005

  Toen ik in Schotland was heb ik zeggen en schrijven maar twee Schotten gezien die helemaal aan de beschrijving in de boeken voldeden, maar in m’n fantasie zagen ze er wel precies zó uit. Kwijl, kwijl 😉

 2. charivy
  mei 29, 2005

  Ik ben nog nooit in schotland geweest.
  Maar ik zie hier in Nederland wel zogenaamde schotten.Mannen in kilt.Ik heb hier al kunnen zien
  hoe ze er ongeveer moeten en zouden uitzien.
  Ik kan je nu wel zeggen als dit de namaak Highlanders
  zijn ,wil ik de echte stoere en ruige wel eens zien.
  Wat een slapeloze nachten zal ik hebben zeg.
  Heerlijk gewoon.