Everything I Know about Love I Learned from Romance Novels van Sarah Wendell

Boek van Sarah WendellAl eerder hadden we het over het boek Beyond Heaving Bosoms
geschreven door de Smart Bitches. Eén van de Bitches heeft nu haar eigen boek geschreven. De onvolprezen Sarah Wendell heeft er een prachtig boek van gemaakt. Ze veegt de vloer aan met het heersende idee dat vrouwen verkeerde dingen leren over sex en liefde door het lezen van romantische boeken. Ze legt haarfijn uit wat er zoals beschreven wordt en dat er geen sprake is van onrealistische voorstelling van zaken.
Vrouwen zijn uitstekend in staat om werkelijkheid en fictie te scheiden van elkaar. Dat wisten wij lezeressen al maar blijkbaar zijn er nog altijd mensen die denken dat dat niet zo is.
Net als in het boek Beyond Heaving Bosoms vinden we ook hier weer heel wat citaten uit romans met als gevolg dat je er rustig een pen en papier bij kunt pakken. Alweer blijf je na het lezen over met een lijstje boeken die je toch echt moet lezen.
Maar dit boek heeft meer. Sarah heeft een vlijmscherp gevoel voor humor. Ook dat wisten we natuurlijk al van de weblog van de Smart Bitches. Het maakt in ieder geval dat je het boek in één ruk uitleest. En niet alleen soms schuddend van het lachen maar ook met een gevoel van: “ja! precies! zo is het!”.
Kortom, aanschaffen is het advies.

Leuk? Delen dan: