Elizabeth Hoyt de series

Thief of Shadows van Elizabeth Hoyt

Stepback van Thief of Shadows

Geschreven door lettervreetster en gastschrijfster Fatima

Tijdens een verveelde wandeling over de interwebs struikelde ik over het boek To Beguile A Beast van Elizabeth Hoyt. Had een goede rating op Smart Bitches, Trashy Book, dus ik was meteen geïnteresseerd. Het boek verhaalt over een naturalist die tijdens een aanval gemarteld en vreselijk verminkt is aan zijn gezicht en handen. Hij heeft zich hierna opgesloten in een oud kasteel en op een dag staat er een bloedmooie vrouw met twee kinderen op de stoep, die aankondigt dat ze zijn huishoudster is. Het boek beviel me dermate dat ik, toen ik ontdekte dat het een deel 3 in een serie was (The Legend of the Four Soldiers) – en we weten hoe neurotisch ik ben wat betreft series of backlists van auteurs waarvan ik enkele goede boeken heb gelezen – ik uiteraard de rest van de serie moest lezen. De serie start met To Taste Temptation, naar mijn mening meteen ook het beste boek van de serie. De serie verhaalt over 4 soldaten die een tragedie meegemaakt tijdens de oorlog en jaren later leren dat ze verraden zijn en een zoektocht naar deze verrader starten. Ondertussen worden ze natuurlijk smoorverliefd, wat resulteert in een aantal yummy slaapkamerscenes van heb-ik-jou-daar. De opvolger is To Seduce A Sinner en in mijn waardering verdient deze ook een tweede plek qua intensiteit en hartstocht. Deel 3 heb ik al eerder genoemd en deel 4 is To Desire A Devil, wat ik eigenlijk het minst goede boek van de serie vind, maar aangezien het mysterie uiteindelijk ontrafeld wordt in dit boek, mag ik niet klagen.

Elizabeth Hoyt heeft op dit moment een aantal series op haar naam staan. Haar eerste boek The Raven Prince is al gereviewd op deze site. Daaropvolgend zijn de boeken The Leopard Prince, The Serpent Prince en de novelle The Ice Princess uitgekomen. Van deze serie is The Raven Prince het meest aangrijpende boek. The Ice Princess is een schattig vervolgje over een van de bijfiguren in het eerste boek.

Hoyt heeft een bijzondere manier van schrijven, waarbij humor en spanning afgewisseld worden met enkele smeuige, zeer erotische scenes. Ze heeft een voorliefde voor sprookjes en deze worden ook nog eens tussen neus en lippen door verteld in haar Princes- en Four Soldiers-serie. Inmiddels is ze al een eind op weg in haar nieuwste serie: Maiden Lane. De Maiden Lane serie bestaat uit de volgende boeken: Wicked Intentions, Notorious Pleasures, Scandalous Desires en Thief of Shadows. Op de rol ligt Lord of Darkness, die in februari 2013 uitkomt. Daarna wordt de laatste in de serie gepubliceerd: Duke of Midnight. Deze serie is donkerder en dramatischer, omdat deze zich grotendeels afspeelt in het middeleeuwse St. Giles, de gevaarlijkste achterstandwijk van pre-Regency London. De perikelen in deze serie draaien rondom een weeshuis in deze wijk en de medewerkers en aristocratische benefactors van dit weeshuis. Oh, en er is ook nog sprake van een gemaskerd figuur a la Zorro die zich inzet ter bescherming van de minderbedeelden in deze gure wijk. Stoer, he? Vooral het eerste boek Wicked Intentions is erg donker, misschien omdat het zich grotendeels in de nacht afspeelt en de seksuele voorkeur van de mannelijke hoofdpersoon een beetje in de richting van 50 Shades te zoeken is… Interessant!

Hoyt heeft onder de naam Julia Harper nog eens 2 contemporaries geschreven: Hot en For The Love Of Pete, ook een serietje. Ik moet zeggen dat ik erg van Hot gecharmeerd ben, ondanks dat het een heel andere stijl is dan wat ik gewend ben van Hoyt. Maar ook dit boek was smeuig, grappig en spannend tegelijk. Het tweede boek was aardig wat minder, dus misschien was het uitstapje naar contemporaries een opvlieger van Hoyt. Gelukkig is ze nu druk met de rest van de Maiden Lane serie. Ik kijk in ieder geval uit naar haar volgende boek.

Leuk? Delen dan:

1 Comment

  1. Petra
    nov 5, 2012

    Oeps, ik wil heb 🙂