Een goede raad van J.K. Rowling

Een goede raad van J.K. Rowling

De leeswereld draaide een beetje dol bij het uitkomen van de nieuwe J.K. Rowling. Recensies vlogen over het internet. De ene goed, de andere juichend. Hilarisch zelfs. Maar ook geschrokken reacties. Veel sex. Veel geweld. Een rauw boek. Maar ook confronterend en heel bijzonder geschreven.

Aangezien de Engelstalige versie al beschikbaar was ben ik alvast begonnen met lezen. Na een paar hoofdstukken toch besloten om op de Nederlandstalige versie te wachten. Die komt al heel snel dus die paar weken kunnen er wel bij. Ik verwacht namelijk dat de vertaling even goed en zorgvuldig zal zijn als bij de Harry Potter boeken. En ik zie aan de Engelstalige tekst al dat dit een boek is om langzaam en zorgvuldig te lezen. Een boek dat de lezer zeer waarschijnlijk nog heel lang zal bijblijven en meerdere keren gelezen zal worden. Soms bespeur je zoiets al heel snel aan het begin. In zo’n geval ga ik altijd “op zuinig” om te voorkomen dat ik zo’n boek heel snel uitgelezen heb. Op is op nietwaar?

Ik denk dat we voorlopig nog niet uitgepraat zijn over dit boek. Hoe knap is het om als schrijfster zo om te schakelen van kinderboeken (nou ja, jong volwassenen) naar een razend knap geschreven boek voor volwassenen? Dat is briljant want beide schrijfstijlen zijn een vak apart.
Reken maar dat de eerste oplage heel snel uitverkocht zal zijn. Ik heb mijn exemplaar in ieder geval vast gereserveerd.

Beschrijving
Een grote roman over een kleine gemeenschap

Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen…

In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen?

Een goede raad is de eerste roman voor volwassenen van J.K. Rowling. In dit bijzondere boek onderzoekt een van ’s werelds beste vertellers de grote vragen van onze tijd.

Leuk? Delen dan: