Edilean serie van Jude Deveraux

deveraux

Wat doe je als je op vakantie gaat? Dan zet je een hele zooi boeken op je ereader of ander leesding zodat je lekker veel keus hebt. Kun je nog eens van boek wisselen als er eentje niet bevalt.
Dat had ik dus ook gedaan. Onder andere stond er Lavender Morning van Jude Deveraux op mijn reader. Het boek is al uit 2010 en het eerste deel uit de Edilean Serie. Er is wat verwarring over de volgorde in deze serie en over de boeken die er wel of niet bijhoren.
Ik kan je melden dat de volgorde zoals die op de website van Jude Deveraux staat niet klopt. Heel vreemd is dat. Lavender Morning is wel degelijk deel 1.
Helaas was ik zo onverstandig geweest om de rest van de serie niet op mijn reader te zetten want ik dacht, laat ik eerst maar dat ene boek proberen. Spijt van! Want ik was waarschijnlijk direct de andere delen ook gaan lezen.

Het is een wat vreemde gewaarwording dat eerste deel. De geschiedenis van een huis en een dorp op zodanige wijze beschreven dat je er bijna door de straten loopt. Je leert de mensen kennen. Allemaal mensen waarvan je direct wilt weten hoe het verder met ze gaat. Zulke leuke mensen!
Boeiend beschreven en het liet mij niet meer los. Het gekke is dat het aan de ene kant wel een liefdesroman is maar aan de andere kant eindigt het boek met een kus. En dat was dat. Laat je daardoor niet afschrikken. Geen idee waarom Jude Deveraux hiervoor gekozen heeft. Wellicht dat de volgende delen wat meer interactie tussen de hoofdpersonen meebrengt.
Leuk is wel dat de serie zowel hedendaagse als historische romans heeft. En steeds is het huis, het dorp en de Edilean-familie het onderwerp.
Deel vier (althans, ik denk dat het deel vier is) is een Vook. Een wat? Een Vook. Uitsluitend online te bekijken of te koop via iTunes. Want een Vook is een combinatie van tekst en video. Het boek bevat 17 korte video’s. Heel apart!

Ik ga verder in deel 2. Hieronder een lijst van de juiste volgorde van deze serie.

Deel 1 – Lanvender Morning
Deel 2 – Days of Gold (Historisch)
Deel 3 – Scarlet Nights
Deel 4 – The Scent of Jasmine (Historisch)
Deel 4a- Promises (Vook) (Historisch)
Deel 5 – Heartwishes
Deel 6 – Moonlight in the Morning
Deel 7 – Stranger in the Moonlight
Deel 8 – Moonlight Masquerade

Leuk? Delen dan:

1 Comment

  1. BestSwen
    aug 10, 2019

    I see you don’t monetize romantischeboeken.nl, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: murgrabia’s tools