De Middeleeuwen

Een schilderij uit de Middeleeuwen

De (vroege) Middeleeuwen blijven een geliefd onderwerp in Romantische Boeken. Hoewel de werkelijkheid toen lang niet zo romantisch was als wij nu in “onze” boeken lezen is en blijft het leuk om daar toch mooie romantische beelden bij te hebben.
Dit schilderij is er één dat zeer tot de verbeelding spreekt. Een mooie dame loopt de trap op en kijkt verlegen naar opzij. De Ridder die zij tegenkomt pakt snel even haar arm om een kus te drukken op haar pols.
Een stille en onmogelijke liefde? Een paar dat voor elkaar bestemd is maar dat nog niet bekend kan maken? Een liefde die nog maar pas ontstaan is?
Het is een prachtig schilderij en je kunt er van alles bij bedenken. Er zal heus wel ergens in een boek staan wie en wat het voorstelt maar misschien willen we dat helemaal niet weten.
We willen er gewoon zelf een verhaal bij verzinnen.

Leuk? Delen dan:

2 Comments

  1. ChasingDreams
    apr 16, 2005

    Meestal is de fantasie veel beter en mooier dan de werkelijkheid, dus laat de waarheid maar zitten en verzin gewoon je eigen verhaal, dat kan tenminste nooit tegenvallen ;-).

  2. Freya
    apr 19, 2005

    Ik moest direct denken aan het boek Omhels me weer / Another chance to dream van Lynn Kurland. Heel mooi verhaal van een liefde van een getrouwde vrouw voor haar jeugdliefde. Het begin van een hele goede serie van boeken over de familie de Piaget.