Anne Stuart: huurmoordenaars, oplichters en ander tuig om van te houden

annestuart

Geschreven door lettervreetster en gastschrijfster Fatima

Hoe heerlijk is het als je als doorgewinterde romance-lezer opeens een juweeltje van een schrijfster ontdekt, die ook nog eens jaaaaaaaaaaren (gewoon voordat je geboren was, he) aan boeken heeft geschreven? Ik kon enkele weken geleden mijn geluk niet op. Anne Stuart, weet niet meer hoe ze op mijn radar verscheen, maar ik ben er erg blij om. Ik was al een tijdje op zoek naar boeken met een ‘strong-and-silent type’ hero. (Alvast excuses voor de vele Engelse woorden, want ik lees eigenlijk alleen in het Engels tegenwoordig. Dat verAnglicaanst mijn geratel een beetje.) Was een pietsie wars van die eeuwige (overheerlijke, dat dan weer wel) alpha mannen en ik wilde graag weer eens lezen over die stille wateren met diepe gronden en een lekker kontje. Ik had een lichte voorkeur voor het ‘huurmoordenaar’-genre uit mijn Linda Howard-fase, want dat waren meestal van die stille, koelbloedige types, die krom genoeg dan dus eigenlijk ook wel alpha zijn. Soit. Anne Stuart dus. Schijnt overigens bevriend te zijn met Linda, maar ik dwaal af. Mijn oog viel op haar, omdat enkele schrijfsters waar ik fan van ben, zoals Larissa Ione (kennen we van de Demonica-serie, aanrader! Heb ik dat niet gereviewd? Nee? Wat slecht van mij! (Tip: Bound by Night, nieuwe vampier-serie, vandaag gelanceerd! Ik weet wat ik vanavond ga doen.) en Thea Harrisson (Kinked, deel zoveel in de Elder Races-serie, komt 5 november uit, yay! Heb ik daar niet eerder iets over geroepen? Nee? Wat slecht van mij!) die op GoodReads te kennen hebben gegeven haar boeken te hebben gelezen en daar erg gecharmeerd van waren. En goed voorbeeld doet volgen, dus op de e-reader ermee. Ik ben gestart met het eerste boek in haar Ice-serie (Black Ice) en viel meteen met mijn neus in de boter: een huurmoordenaar, woohoo! De Ice-serie bestaat inmiddels uit 6 boeken en ik denk dat het daar (helaas) bij zal blijven. Ik heb me laten vertellen dat Black Ice in eerste instantie een stand alone was, maar dat ze (veel) later besloten heeft om ook nog verhalen te schrijven over de andere karakters in dat eerste boek. En je merkt de groei die ze gemaakt heeft ook heel sterk. Black Ice was voor mijn gevoel een 6 en een half (ok, vooruit, een 7) en het laatste boek On Thin Ice, waarmee de serie werd afgesloten, was voor mijn gevoel een dikke 9 waard! Alle 6 de boeken in deze serie gaan over leden van een undercover organisatie genaamd ‘The Committee’, die ondanks hun koelbloedigheid en harteloosheid toch de liefde weten te vinden, tussen de bommen en rondvliegende kogels door.

Anne Stuart staat bekend om het schrijven van de anti-hero. Haar kerels zijn over het algemeen niet happy, niet vriendelijk, niet geïnteresseerd en niet sympathiek. Maar ja, wat wil je als professioneel oplichter/huurmoordenaar/dronkelap. Moreel en ethisch valt er nog wat te leren voor ze, maar ergens diep van binnen, onder die ijslaag, zit toch een warm, kloppend hart. De hoofdrolspeelsters zijn ook niet de typische, bloedmooie (maar ik heb nooit in een spiegel gekeken, dus ik ben me daar natuurlijk van bewust) fluffy airheads, maar vaak te lange, te dikke, te dunne meisjes, maar best snuggere meisjes, die heel erg gewoontjes zijn. En vervolgens op het pad van een kille huurmoordenaar belanden. Geweldig.

Ik ben me momenteel door de backlist van Anne Stuart aan het werken, al sla ik de veel oudere boeken (voor 1995) wel over, omdat de slaapkamerdeur in dat tijdperk goed dicht zit (tenzij je Bertrice Small heet). Ik heb inmiddels de House of Rohan serie weggewerkt, een historische serie en nog wat contemporaries. Daarnaast zag ik dat ze onder de naam Kristina Douglas een paranormal romance serie heeft geschreven. Ik heb begrepen dat die a la de Ice-boeken verhaald is, maar dan met gevallen engelen, dus daar ga ik me vervolgens in vastbijten. Want kom op: asociale, amorele, harteloze gevallen engelen? Please, TAKE MY MONEY, PLEASE.

Over de portemonnee gesproken: Fatal Strike van Shannon McKenna (AANRADER! Wat? Heb ik daar nooit iets over geschreven? Wat slecht van mij!) is ook vandaag uit! Deel zoveel in de McCloud & Friends serie. Oh, arme arme arme portemonnee. Gelukkig is de dollarkoers gunstig. We eten wel een paar boterhammen minder deze week. Enjoy!

Note: Deel 1 van de serie blijkt er dus ook in het Nederlands te zijn:

Leuk? Delen dan: