White Rose Rebel by Janet Paisley

White Rose Rebel by Janet Paisley
Dit boek heeft het allemaal. Het laat je lachen en huilen. Het heeft prachtige liefdesscenes en verschrikkelijk realistische vechtscenes. Het is een Historische roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Anna Farquharson was een hele moedige en sterke vrouw en een echte leider. Twee mannen (beste vrienden) willen haar als vrouw. Ze kies en trouwt met Agnus Mackintosh, hoofd van de Mackintosh Clan. Zij is een aanhanger van de Jacobieten en brengt een leger op de been om, samen met haar minnaar, te vechten tegen de Koning. Dat betekent dat ze tegen haar man vecht want die heeft de kant van de Engelsen gekozen.
Gebaseerd op ware gebeurtenissen katapult dit boek je de Schotse geschiedenis in, terug naar deze boeiende tijd.
Janet Paisley heeft een geweldige manier van schrijven. Ze maakt dat je helemaal in het verhaal getrokken wordt en ook in de emoties en gevoelens van haar hoofdpersonen. Dit boek heeft me echt aan het huilen gemaakt maar vaak ook aan het lachen. Ik had de grootste moeite om niet op de laatste bladzijde te kijken maar het is me gelukt.
En op de laatste bladzijde moest ik alweer huilen.
Vanaf de eerste pagina ben je in de Schotse Hooglanden in 1745. Je bent zelf in die oorlog en je kent de mensen om je heen. Je vecht met ze en je voelt wat zij voelen. Je lacht met ze en houdt van allemaal.
Het boek gaat ook over liefde en macht. Hoe gaat een hoofd van een Clan om met een vrouw die een soldaat is? Een sterke en machtige soldaat? Heeft dit gevolgen voor hun huwelijk? Zullen ze elkaar weer vinden aan het einde van de oorlog?
Janet Paisley is bekend om haar Schotse poƫzie, toneelstukken en hedendaagse romans.
Ik hoop dat dit de eerste is van veel Historische romans.

Leuk? Delen dan:

1 Comment

  1. Linda
    nov 15, 2007

    Ik vind het niet leuk dat je het boek niet wilt uitlenen aan mij! Maar ja, ik weet nu in ieder geval een geweldig kado voor kerst. Ha Ha.