Lynn Kurland

De eerstvolgende schrijfster die ik ga proberen omdat ik nog nooit iets van haar gelezen heb is Lynn Kurland.
Het is alleen niet zo makkelijk kiezen want niet alleen heeft ze heel wat boeken geschreven, ook verschilt de één nogal van de ander.
Ze schijnen overigens allemaal erg de moeite waard te zijn en vooral de Middeleeuwse Romans. Maar Lynn schrijft ook nog weleens een Time Travel en als ik nou ergens niet zo gecharmeerd van ben dan is het wel van een Time Travel.
De enige TT die ik met heel veel plezier gelezen heb is Gabaldon. Ook Sandra Hill schrijft TT maar daar komt nog heel veel humor aan te pas. Die neemt zichzelf niet serieus.
Toch krijg ik berichten die zeggen dat ik van Lynn Kurland echt ook de TT moet proberen. Ze zijn goed en ik zal er geen spijt van krijgen.
Vooruit dan maar. Ze heeft gelukkig net een nieuwe geschreven. Of moet ik ze in volgorde lezen? Pffff. Valt niet mee zo’n nieuwe schrijfster.
Ik ben ondertussen wel wat wijzer geworden en koop niet meer de hele stapel tegelijk.
Gewoon met ééntje beginnen.

Leuk? Delen dan:

7 Comments

 1. Karen
  mei 8, 2005

  Wat een prachtige weblog! Ik lees veel, maar weet eigenlijk niks van dit soort boeken, ik bedoel ik zou niet weten waar ik moest beginnen. Ik kom dus zeker een paar keer terug om er meer over te weten te komen. En dan die plaatjes!! Heb je er al veel?

 2. Hartendief
  mei 8, 2005

  Boeken of plaatjes? Van beide honderden. Maar er kunnen er altijd meer bij. šŸ˜‰
  Kijk ook eens op de homepagina
  http://www.romantischeboeken.nl
  of de Engelse site
  http://www.romancenovels.nl

 3. jilly
  mei 8, 2005

  Ik vind lynn Kurland een geweldige schrijfster. Het boek: heb me lief vond ik echt prachtig.

 4. Freya
  mei 9, 2005

  Ik ben een grote fan van Lynn Kurland. Ik heb al haar boeken, behalve de laatste anthology. Haar beste boek is Stardust of yesterday, haar debut. Heel mooi gedaan. Lees het regelmatig nog een keer. De hele Piaget-McCloud stamboom is uitgebreid. zie ook de website http://www.lynnk.daire.org. Daar staat heel veel info

 5. Hartendief
  mei 9, 2005

  Wat een mooie site Freya. Bedankt !

 6. ChasingDreams
  mei 9, 2005

  Ik ben ook niet zo gecharmeerd van TT. Je moet wel van hele goeie huize komen wil je daar een serieus verhaal van maken (Gabaldon moet ik nog proberen).
  Als er al één ding is waar de schrijfsters nooit rekening mee houden… een paar honderd jaar terug in de tijd en verstaan werkelijk geen bal van de taal meer!

 7. Hilma
  okt 16, 2008

  Zelf ben ik al jaren een fan van de boeken van Lynn Kurland. Ze schrijft fantastisch goed, zowel gezien vanuit het denken van de man als de vrouw. De TT is heel goed verwoord, je hebt echt het idee dat je er zelf bij bent. Als ik het boek dan uit heb, baal ik echt. Haar nieuwe serie (trilgie) over de Nine Kingdoms (geen TT, maar wel in dezelfde stijl) is ook heel mooi, met de humor waarom Lynn bekend staat.
  De boeken van D Gabaldon zijn ook goed, maar Lynn Kurland spreekt mij persoonlijk meer aan.
  Ik weet zeker dat als je een boek van Lynn hebt gelezen, je ze allemaal wilt lezen.
  Mooie site is dit trouwens.