Koekoeksjong en Zijderups van Robert Galbraith

galbraith

Een nieuwe spannende detectiveserie met humor en veel vaart geschreven. Een uitstekend plot en een zeer sympathiek speurderskoppel. Dat zeggen de recensies. En is Robert Galbraith een nieuwe schrijver? Welnee, het is een pseudoniem van de wereldberoemde J.K. Rowling.
Wat mij betreft volgen er nog heel veel delen in deze serie! Verkrijgbaar in paperback en als ebook. En allebei voor een betaalbare prijs.

Koekoeksjong Deel 1 van een Cormoran Strike-mysterie

Als een getroebleerd supermodel een dodelijke val maakt vanaf een winters balkon in de Londense wijk Mayfair, wordt aangenomen dat het zelfmoord was. Haar broer twijfelt daaraan en roept de hulp in van privédetective Cormoran Strike.
Strike is een invalide oorlogsveteraan – met wonden die zowel fysiek als mentaal zijn – en zijn leven is een puinhoop. De opdracht lost zijn geldproblemen op, en zijn nieuwe assistente Robin blijkt een godsgeschenk. Maar naarmate Strike dieper graaft in de complexe modellenwereld, neemt alles een steeds duisterder wending – en loopt hij zelf steeds meer gevaar…
Een intrigerend, elegant mysterie met de atmosfeer van Londen: van de stille straten van Mayfair en de pubs in de steegjes van East End tot de drukte van Soho. Koekoeksjong is een klassieke Britse misdaadroman in de traditie van P.D. James en Ruth Rendell, en het begin van een unieke, moderne detectiveserie.

Zijderups deel 2 van een Cormoran Strike-mysterie

Als schrijver Owen Quine wordt vermist, besluit zijn vrouw Cormoran Strike in te schakelen. Quine is regelmatig een tijd van huis, maar deze keer is het anders. Strike komt er al snel achter dat de verdwijning alles te maken heeft met Quines laatste manuscript. Dit bestaat namelijk uit onthullende portretten van bijna al zijn vrienden en kennissen en het zou een ramp voor hen zijn als het ooit wordt gepubliceerd. Niet veel later wordt Quine vermoord teruggevonden. De omstandigheden van zijn dood zijn zeer verdacht en geven een verontrustend kijkje in de geest van de dader. Strike en Robin bevinden zich in een race tegen de klok om een moordenaar te vinden die een wel heel uniek profiel blijkt te hebben…

Leuk? Delen dan: