De leesvoorraad

Vandaag de eerste log van een gastschrijfster. Alle leden van het Forum van Chasing Dreams kunnen en stukje insturen en die zullen onder de categorie Gastschrijfsters geplaatst worden. Een plaatje zoek ik er wel bij maar als je een eigen plaatje hebt dan is dat ook prima !

Waarom willen we toch zo veel boeken op voorraad hebben. Nog 100 cl (op z’n minst), 50 hc en dan nog e-books en andere genres boeken om te lezen. En toch als je een goeie tegenkomt, wordt ie weer gekocht! Soms ben ik zelf meer bezig met het gegevens invoeren in de computer, dan lezen! Of de boeken weer eens rangschikken, even kijken hoe dit of dat boek er weer uitzag, etc.
Op een gegeven moment had ik zoveel ongelezen dat ik door de boeken het verhaal niet meer kon zien.
Nu ben ik aan het lezen, lezen en nog eens lezen om die stapel ongelezen kleiner te laten worden. Dat geeft ook wel een goed gevoel om niet alleen de titel, maar ook het verhaal te kennen.
Zo geniet ik nog meer van de boeken die ik heb en bewaar, want dat zijn voor mij de fijne leesmomenten geweest. En het scheelt nogal in de portemonnee.
Ik ben veel selectiever geworden met boeken kopen. Natuurlijk van mede CD-ers koop ik de boeken en niet meer via internet (of het moet wel een heel zeldzame zijn). Als er een boekenmarkt is, kan ik ook nog wel wat kopen, maar met in mijn achterhoofd al die ongelezen boeken, denk ik “die maar eerst”.
Het verlangen (zou het toch verslaving moeten zijn) om lekker internet af te struinen naar boeken blijft, maar beheersen gaat steeds beter!
Misschien als ik straks een nieuwere (lees grotere) boekenkast heb, dat ik er anders over denk. Maar ja; komt tijd komt raad.

Monique

Leuk? Delen dan: