Shelly Laurenston: Pride serie en wat verder nog ter tafel komt…

laurenston

Geschreven door lettervreetster en gastschrijfster Fatima

Na inmiddels weer 3 miljard boeken verslonden te hebben, moet ik toch eventjes van me laten horen met betrekking tot de boeken van Shelly Laurenston. De boeken van Shelly kun je met een woord omschrijven: ‘bwahahaha!’ (Ja, dat is een woord. Because I said so.) Geweldige humor heeft de beste dame. Ze is een beetje mysterieus, ik heb weinig informatie over de auteur zelf weten op te duikelen. Op haar site en in haar nieuwsbrief is ze erg droog en (terecht) arrogant. Beetje zoals haar hoofdrolspelers, die zijn ook niet de meest timide persoonlijkheden. Waar gaan de boeken van Laurenston over? Shifters! Gevalletje paranormal romance, dus. Wat zijn shifters? Voor de leek: mensjes die veranderen in coole beesten zoals wolven, leeuwen, tijgers, vossen, beren en hyena’s. Hyena’s? Ja. Die lachende lelijke roofdieren.

Erg leuk om te lezen is de manier waarop Laurenston bepaalde karaktereigenschappen van deze wilde dieren weet te verwerken in de persoonlijkheden van de hoofdpersonen in het boek. Leeuwen zijn luie donders, die het eten van een ander wegkapen en constant honger hebben. Hyena’s giechelen veel en zijn niet te vertrouwen. Meestal in paranormal romance zie je toch vaak de ‘werewolves’ terugkomen, want dat is stoer en heel erg alpha. Grrrr. Maar Laurenston doet gewoon normaal en introduceert shifter jakhalzen, shifter vossen (die erg a la Reinaert zijn), shifter beren (die moet je niet laten schrikken, want dat kan je de kop kosten) en shifter Afrikaanse wilde honden, die gewoon knettergek zijn. De rivaliteit tussen de verschillende dieren is hilarisch en wat er gebeurt als twee verschillende rassen verliefd op elkaar worden is erg leuk om te lezen. Ze heeft zelfs een hele serie over shifter draken die ze onder de naam G.A. Aiken heeft geschreven. Redelijk zelfde laken een pak, alleen speelt zich af in een Middeleeuwse setting, terwijl de boeken onder de naam Laurenston zich gewoon in het hier en nu afspelen. Ook bijzonder aan de boeken van Laurenston is dat de vrouwelijke hoofdpersonen vaak een Latina is of een Afro-Amerikaanse zijn. En er zijn ook shifters van over de grote plas, zoals Koreaanse tijgershifters. Heel erg multi-culti allemaal, wat me doet vermoeden dat Laurenston zelf geen WASP is. (White Anglo Sexon Protestant, je kent ze wel). But who knows? Zoals ik al zei: mysterieus typje.

Maar de verhalen zijn erg leuk, ik heb vaak genoeg zitten kakelen van het lachen om bepaalde slapstick scenario’s. Er is ook een mooie overlap binnen de verschillende series. Zo komen de acteurs van de Magnus Pack serie terug in de Pride serie en vice versa. Ook de Long Island Coven serie is nauw verwoven (is dat Nederlands?) met de Pride serie. Hou ik wel van. Het zijn allemaal sterke vrouwen en mannen met een groot gevoel voor humor, scherpe intelligentie en een gezonde dosis zelfverzekerdheid om wie de verhalen draaien. Ik heb er in ieder geval erg van genoten en natuurlijk ALLEMAAL gelezen. (Je zal toch eens een boek overslaan in een serie, neuroot.) Over een maand (26 maart 2013) komt de nieuwste release in de serie uit: Wolf with Benefits. Ik kijk er in ieder geval naar uit. Ga ze lezen.

Leuk? Delen dan:

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *