Candlelight stopt!!

candlelight

Candlelight stopt met het uitgeven van hun romans. Alle lezeressen hadden al in de gaten dat er iets mis was. Halverwege 2015 waren er problemen met de e-books en kreeg iedereen het advies om toch vooral de aangekochte e-boeken te downloaden en op de eigen PC te zetten omdat men niet kon garanderen dat deze via de website beschikbaar zouden blijven. Daarna kwamen de boeken ineens per twee maanden en met acht stuks tegelijk. Begin januari 2016 had er weer een  nieuwsbrief moeten verschijnen met de nieuwe nummers. Het bleef heel stil aan de kant van Candlelight. De website was een paar dagen uit de lucht. Maar toen die weer wel beschikbaar was kwam er geen nieuwsbrief.

Vertaalsters hebben allemaal een brief ontvangen met de mededeling dat het niet meer haalbaar is om nog boeken uit te geven en dat hun contract niet verlengd wordt. Naar de lezeressen toe geen woord tot nu toe. Geen nieuwsbrief. Geen nieuws op de website. Het blijft heel stil.

Candlelight had een vaste schare fans die altijd weer uitkeken naar de nieuwe boeken. Maar het is Candlelight niet gelukt om de nieuwe generatie lezeressen aan zich te binden. Ze hebben dat nog wel geprobeerd via de Pink Pocket Romans maar ook dat werd geen succes. De Vampierenromans waren nog wel goed voor wat verkopen want daar werden series vertaald en uitgegeven waar al heel lang op gewacht werd. Ongetwijfeld had Candlelight nog een goede toekomst kunnen hebben maar men heeft nagelaten te luisteren naar wat er speelde in de markt. Geen modernere covers voor de Historische romans. Iedere keer weer werden er delen in een serie overgeslagen en niet uitgegeven. En ook nu weer, nu het einde is gekomen, blijkt dat de lezeressen op de laatste plaats komen.

Het is van harte te hopen dat zowel de Vampierreeks als de Historische romans uitgegeven gaan worden bij een andere uitgever waar men wel weet wat er speelt en waar men wel luistert naar de lezeressen. Wellicht zullen we dan over een tijdje gewoon blij zijn dat het zo gelopen is.

Boeken algemeen

Leuk? Delen dan:

3 Comments

 1. G.B.
  jan 22, 2016

  Jammer dat dan ook de e-book afdeling stopt en verdwijnt. Alles wat er nog staat zou toch nog inkomen kunnen genereren denk je…

 2. Marleen
  sep 24, 2017

  Ikzoek nog steeds naar ebooks van pink pocket. Kan iemand me helpen?

 3. Marleen Coppens
  nov 5, 2017

  Kan iemand me vertellen hoeveel nrs er precies zijn uitgegeven in pocketvorm?

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *